Vi vil arrangere en rekke kurs innenfor søksarbeid:

 • Introkurs i søk
 • Søkskurs for valper
 • Søksutviklingskurs
 • PT-timer
 • Grunnkurs
 • Videregående søkskurs
 • Fordypningskurs i søk og spor
 • Markeringskurs
 • Workshop
 • Dropin treningskvelder
 • Treningsgrupper

Vi har flere med oss på laget og kan levere på mange nivåer:
SWDI (Scandinavian Working Dog Institute) ved Jessica Åberg
Tonje Kielland (tidligere narkotikahundefører i politet med 4 godkjente narkotikahunder

Introkurs ( ca 1 time):
Dette kurset arrangeres jevnlig i hundesenteret. Vi introduserer dere for søksarbeid og viser med ferdig trent hund en del grunnelementer i søksarbeid. Vi vil også fortelle om hva søkstrening innebærer, søk som aktivisering og gjøre dere kjent med de ulike hundesportene som er tilknyttet søksarbeid.

Søkskurs for valper:
Her jobber vi med å utvikle belønninger og få valpen i gang med å lete etter en ofrsterker (eks ball, leke, Kong etc). Vi har fullt fokus på at det skal være gøy å lete og å finne ! Vi trener også på ulike miljøer slik at valpen skal bli trygg på ulike underlag, høyder mm.

Søksutviklingskurs:
Dette passer for hunder i alle aldre. Kurset er bygd opp som søkskurs for valper med samme mål: at det skal være gøy å lete, finne og føle mestring og trygghet på ulike underlag. Dette er et veldig godt utgangspunkt for grunnkurs i spesialsøk.

Grunnkurs i søk:
Vi tilbyr grunnkurs i søk. Kurset vil ta for seg grunnleggende opplæring i søksarbeid med hovedfokus å lære hunden et luktemne, søksutvikle hunden og lære den markering. Deltagerne kan selv velge retning mot aktivisering eller konkurranseformer som Smeller, Nosework, Seek mm etter kurset.

Det stilles ingen krav til hund, fører eller kunnskapsnivå for å delta på grunnkurs. Vi arrangerer gratis introkurs for de som vil bli kjent med sporten i forkant - men det er ingen krav til introkurs før grunnkurs. Hunden må være interessert i belønninger hovedsakelig i form av matbelønninger. Er den glad i leker som Kong, ball eller draleke, så er det også bra. Det anbefales kurs i søksutvikling før grunnkurset, men er ikke et must.

Det gjennomgås aktuell teori hver kurskveld tilpasset deltagere og hunder.

Kurs i søk på plattform:
Dette passer for hunder som har gått på kurs i søksutvikling, men er ikke et must. Gjennom søk på en «automatisert» plattform, vil vi lære hunden å lete etter en bestemt lukt. De fleste hunder elsker å søke på plattformen og dette er en super metode å få hunden trigget på et spesifikt luktbile.

Grunnkurs 2 videregående / søk:
Alle som skal gå videre på del 2, må ha deltatt på grunnkurs 1 eller ha en hund som har grunnforståelsen for søk. Her jobber vi mer med søksutvikling, øker forståelse for genrelt søksarbeid og begynner å generalisere søk til romsøk, objekter mm. Vi tilpasser treningen hver enkelt hund / fører og teorien bygger på hva som til enhver tid er aktuelt for gruppa.

Workshop / kurs med eksterne instruktører (spor / søk):
Med oss på laget har vi hundefører /tidl. narkotikahundefører) Tonje Kielland. Hun holder kurs over en eller flere dager. Hundene som deltar på disse kursene vil ha ulike nivåer, men felles for alle er at de har mye drive og er "gale etter belønning".

Vi avholder også søk - og sporkurs med SWDI (Scandinavian Working Dog Institute) fra Sverige. Dette kurset er for de som vil videre og fordype seg i søksarbeid. Samlingene kan gå over en eller flere dager og hundene må ha kommet i gang med søkstrening eller ha en erfaren eier som vil starte med søksarbeid / spor med hunden. Egner seg meget godt for tjenestehunder / yrkeshunder, men er åpent for alle.

Ønsker du kurs i ditt nærmiljø?
Vi avholder kurs også utenfor vårt eget treningssenter. Ta kontakt dersom dere ønsker å avholde kurs / treninger i ditt lokale hundemiljø. Å avholde kurs i søk, krever innendørs lokaler. Størrelsen på lokaler avhenger av antall deltagere. Vi har holdt en rekke kurs i store deler av Norge og har lang erfaring og høy kompetanse.

Vi har et eget treningssenter for hunder som ligger sentralt på Gulskogen i Drammen. Her disponerer vi 1200 kvm innendørs treningslokaler som vi benytter til blant annet søksarbeid.

Kursene avholdes av Gro Saugerud samt flere eksterne instruktører ved behov. gro har vært en pådriver når det kommer til hundesporten Smeller og var en av de første som utviklet grunnkurs / videregående kurs i hundesporten Smeller sammen med Gry Brudheom. Begge er godkjente instruktører og dommere i Smeller.

Gro har vært bidragsyter i utdanning av nye instruktører og sitter pr.i dag som leder for Norsk Smeller klubb (NSK). Gro har i en årrekke hatt samarbeid med SWDI og deltatt på en rekke internasjonale søkssamlinger for yrkesutøver (hovedsak politi, tollvesen og forsvaret) i Sverige i regi av SWDI.

Gry er en av de som har vært med å skape Smeller og i 2014 begynte vi i fellesskap å utvikle kurs og konkurranser. I 2015 arrangerte vi det første uoffisielle NM, samt bygde opp konkurransekonseptet «Gøy med søk» hvor vårt eget konsept NyttårsSmeller (tm), Berg og Dalbane, Search in the City, Speedbane mm inngår.

Gro kan skilte med 2 finaleplasseri NM i Smeller med sin jaktcocker Lykke. Gry har i mange år vært aktiv i NRH (Norske Redningshunder) og har hatt godkjent redningshund i flere år. I tillegg har hun hatt sertifisert kreftsøkshund.

 

Påmelding: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

For å finne ut når kurs arrangeres, gå inn på vår kurskalender.
Du kan også lese mer om våre kurs på vår facebookside (https://www.facebook.com/Drammenhundesenter) under arrangementer.

 

 

Copyright © 2021 Gro Saugerud. All Rights Reserved.