NYTT: Kurset vil ha en tilleggstjeneste online, hvor dere får instruksjon / oppgave i forkant av kurset. Her vil du kunne lære inn en target før kursstart!


Hva er Husbandry?

Sliter du med å få klippet klør, dryppe øyne/ører, eller annet stell av hunden din?

Er hunden din redd eller usikker ved veterinærbesøk?For oss er det en fanesak å gjøre håndtering til noe hunden opplever som positivt og fryktfritt. Husbandry tar for seg hvordan du kan trene hunden din til å takle potensielt ubehagelige situasjoner - kloklipp, dryppe øyne, rense ører, tannpuss, dyrlegeundersøkelser, ta blodprøver, bandasjeskift mm.

Målet med treningen er å få hunden til frivillig å dryppe betente ører, dryppe øyne, klippe klør og la seg håndtere med positive forventninger.

Husbandry er et kurskonsept hvor målet er at hunden frivillig skal la seg håndtere, men også at hunden skal få bestemme når håndteringen skal starte og når den skal slutte (Choice & Control). Flere og flere blir oppmerksomme på FearFree behandling av dyr og Husbandry er ett av flere steg i riktig retning. Håndtering skal oppleves fryktfri og frivillig!

På dette kurset lærer du om hvordan man kan trene på ubehagelige situasjoner/aktiviteter samt hvordan man kan forebygge at håndteringssituasjoner blir vanskelige.

Dette kurset gjør håndtering hjemme og hos veterinæren enklere. 

Håndteringstrening basert på frivillighet. Kurset ble første gang arrangert i Drammen Hundesenter i september 2017. Vi var de første som arrangerte kurset og har siden den gang avholdt en rekke kurs i Husbandry med meget gode tilbakemeldinger.

Les bloggen her: https://grosaugerud.wordpress.com/.../husbandry-et-nytt.../


Tema for kurset:

  • Kroppsspråk (kort om dempende signaler)
  • Shaping (om kriterier etc.)
  • Target
  • Target i handtering
  • Target som verktøy i annen trening
  • Håndtering & forstyrrelser
  • Forskjellige atferder som kan være nyttig (vise tenner, øyedråper, kloklipp, temperaturmåling mm)
  • Hvordan lære hunden å takle ubehag


Choice & Control - hva er det?

  • Gir hunden muligheten til å styre vanskelighetsgraden selv
  • Vi lærer inn en start og stopp ”knapp”

Treningen går ut på "choice and control" - hunden lærer å la seg håndtere frivillig, men får lov til å gi stoppsignal når det blir for mye. Ved å gi hunden kontroll over sin egen situasjon, reduseres stress og ubehag for hunden, og den får økt toleranse for håndteringen, fordi den har tillit til at den ikke blir presset over sine grenser.


Målgruppe: 

Kurset egner seg både som praktisk kurs for eier med hund, for deg som vil forebygge vanskelige håndteringssituasjoner og for deg som har problemer med håndtering av hunden.
Kurset er for alle - også for de som jobber med andre dyrearter (veterinærer,ridesenter, dyreparker, zoobutikker med mer.)
Man kan også delta som observatør.
Instruktør: Jonas Riise Johansen (Target hundesenter i Bergen) og Gro Saugerud

 

Forkunnskaper:
Det er en fordel om hunden har en targetposisjon (eks håndtarget, chintarget eller potetarget) trent inn frem til kurset, men dette er ikke et must. Dette vil arrangeres som et onlinekurs i forkant av kurshelgen. Dette får du tilgang på når kurset er betalt og ca 14 dager før kursstart.

 

Om kursholderne:

Jonas Riise Johansen:
Jonas var tidligere ansatt i tjenestehund avdelingen ved Fjellanger Detection & Training Academy samt daglig leder. Han driver nå Target Hundesenter.
Han startet sin karriere innenfor hund i forsvaret og har jobbet i Bosnia og Norsk folkehjelps minehundsenter (NPA-GTC) i 1 år.
Jonas har jobbet som dyrepasser ved Akvariet i Bergen. Der var han assisterende hovedtrener for selene og sjøløvene. Her fikk han teste ferdighetene sine i shaping og tatt læringsteorien i bruk. Her jobbet han til daglig med 3 Steinkobber og 4 Californiasjøløver. Det var også her Jonas hentet inspirasjon til kurskonseptet «Husbandry» da sjøløver og seler ikke kan håndteres på samme måte som hunder. Her må man jobbe med gjensidig tillitt og respekt som grunnverdier.
Jonas har holdt Husbandry kurs siden 2017 og har hatt en rekke kurs hos pådriveren og hans likesinnede Gro Saugerud
Etter 1,5 år på Akvariet startet Jonas å jobbe på Fjellanger Hundesenter. Jonas reiser mye rundt å holder kurs innen for bla. Smeller og et eget utviklet kurskonsept, Husbandry. Han driver i dag Target Hundsenter i Bergen.


Gro Saugerud:
Driver Drammen Hundesenter (etbl. i 1993) og har holdt på med hund nesten 40 år. Hun har utviklet valpekurskonseptet og vært med å bygge opp den sivile hundesporten Smeller. Hun har jobbet med en rekke dyrearter og har i 15 år jobbet med rev, ulv og gaupe samt en rekke andre arter på Langedrag Naturpark
I 2010 jobbet hun med et løveprosjekt i Zambia og jobbet «hands - on» med løver og i 2013 jobbet hun i USA / Wolf Park med sosialisert ulv og sosialisering av grårev.
Hun har jobbet som hundefrisør i over 20 år og har lang erfaring som atferdstrener / hunder med atferdsproblemer og har konkurrert i en rekke hundesporter.
Hun har radioprogram på NRK / P1 ved navn «Hundeskolen» og podcasten «Voffordet?». Hun holder en rekke kurs og seminarer både lokalt og rundt i Norge. Et av hennes viktige emner er «Etikk i dyretrening» og hun er blant annet hyret inn av Hallingdal Folkehøgskule / dyrelinja for å forelese om dette temaet.
Hun er en pådriver for å få frem konseptet Husbandry.

Påmelding: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

For å finne ut når kurs arrangeres, gå inn på vår kurskalender.
Du kan også lese mer om våre kurs på vår facebookside (https://www.facebook.com/Drammenhundesenter) under arrangementer.

 

 

Copyright © 2021 Gro Saugerud. All Rights Reserved.